IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доктор от Ню Йорк съди Apple заради функция на Watch за сърдечния ритъм

Той твърди, че Apple Watch нарушава неговия патент относно метода за откриване на неравномерен пулс

20:23 | 30.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Кардиолог от университета в Ню Йорк твърди, че Apple Watch използва патентованото му изобретение за наблюдение на сърдечния ритъм и иска компенсация, съобщава Bloomberg.

Д-р Джоузеф Уайзъл, който преподава в Медицински център на Нюйоркския университет, заведе дело срещу технологичния гигант в петък във федералния съд в Бруклин. Уайзъл твърди, че Apple Watch нарушава неговия патент относно метода за откриване на неравномерен пулс.

Според Apple функцията в часовника може да измерва сърдечната честота на потребителя и предоставя известия за неравномерен пулс.

Бизнес сегментът, включващ Apple Watch, Apple TV и аудио слушалките Beats, е най-бързо развиващата се категория на компанията и e генерираl повече от 24 млрд. долара продажби през фискалната година, която приключи през септември.

Apple е „отказала да преговаря, за да избегне този съдебен процес“ , твърди Уайзъл в делото. Той иска съдът да принуди компанията да му плати авторски и лицензионни възнаграждения и да забрани на компанията да използва изобретението му без разрешение.

Представители на Apple все още не са отговорили на искането за коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още