IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

DouYu направи най-голямото китайско IPO в САЩ от началото на годината

Платформата за стрийминг на живо е подкрепена от гиганта Tencent

15:00 | 17.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

DouYu International Holdings, най-голямата китайска платформа за стрийминг на живо, заяви, че е продала 775 млн. акции при оценка 3,73 млрд. долара, след като оцени американското си първично публично предлагане на дъното на предварително обявения диапазон, предава Ройтерс.

DouYu, която е подкрепена от китайския гигант Tencent Holdings, е продала американски депозитарни разписки по 11,5 долара всяка, в сравнение с преди това очакваните между 11,50 долара и 14 долара, заяви фирмата в изявление. Всеки десет разписки представляват една обикновена акция.

Това прави листването най-голямото китайско IPO в САЩ до момента за 2019 г., като изпревари това на Luckin Coffee, което набра 645 млн. долара, сочат данни на Refinitiv.

Въпреки това ниското оценяване отваря въпроси за несигурността на DouYu през май да задържи публичното си предлагане, по време на големите разпродажби заради обтегнатите търговски отношения между САЩ и Китай.

Освен това IPO-то беше тест за търсенето от американски инвеститори на китайски акции след като Anheuser Busch InBev се отказа от листването в Хонконг на бизнеса си в Азиатско-тихоокенаския регион заради слабите поръчки от американски фонд мениджъри.

DouYu, която основно се фокусира върху стрийминга на игри на живо, е един от китайските стартъпи на разрастващия се пазар на стрийминг на живо във втората по големина икономика в света, заедно с Huajiao и листната в САЩ Huya.

DouYu има ексклузивни права за стрийминг на 29-те големи състезания в Китай, включително League of Legends, Battlgorounds и DOTA2, сочат документи от IPO-то ѝ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още