IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дружеството за електронни пари Paynetics привлече 2,5 млн. евро инвестиции

Сумата ще бъде ползвана за експанзия в Европа

17:17 | 27.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Българската финтех компания Paynetics обяви, че е набрала 2,5 млн. евро в рамките на последния си инвестиционен рунд.

Със средствата тя планира да разшири дейността си в Европа, става ясно от съобщение на фирмата, изпратено до медиите.

Дружеството за електронни пари, основано от дългогодишния инвеститор във финансовата сфера Иво Георгиев и от серийния предприемач Валери Вълчев, разкри, че рундът е воден от фонда за рисков капитал New Vision 3, съфинансиран от Фонд на фондовете в България и частни инвеститори, както и от Българо-американската кредитна банка (БАКБ).

Малко по-рано днес финтех стартъпът phyre, в който Иво Георгиев и Валери Вълчев също са съоснователи, обяви набирането на 1,55 млн. евро капитал. В съобщението Paynetics се посочва като партньор на phyre.

БАКБ съобщи, че е придобила 8,7% от капитала на phyre, както и 7,78% от капитала на Paynetics.

От своя страна, Paynetics предлага своята инфраструктура в областта на картовите разплащания, управлението на платежните сметки и дигиталните портфейли на едно. Сред услугите ѝ фигурира и програма за лоялност и платформа за автоматизиране на маркетинга.

По думите на изпълнителния директор на Paynetics Антонина Мартинова сега набраният капитал ще помогне на компанията да ускори ръста си и да натовари по-ефективно своята солидна инфраструктура. Освен това ще има възможност да развие нови бизнес идеи и концепции.

„Целта е да направим нашата платформа, предоставяща пълна гама платежни решения, достъпна директно за микро, малки и средни търговци“, обобщава тя. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още