IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Двама служители на Amazon са заразени с коронавирус

И двамата се намират в Милано

14:36 | 02.03.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Bartek Sadowski/Bloomberg</em></p>

Снимка: Bartek Sadowski/Bloomberg

Amazon.com обяви късно снощи, че двама нейни служители в Милано, Италия, са се заразили с коронавирус и са под карантина, предава Ройтерс.

„Подкрепяме засегнатите служители, които са били в Милано, а сега са под карантина“, коментира говорителят на компанията Дан Пърлит.

Най-големият онлайн търговец на дребно в света заяви, че не знае за случаи на американски служители, които са заразени.

В петък Amazon е заявила на служителите да се откажат от пътуванията по несъществени въпроси в рамките на Съединените щати и в чужбина. В отделна вътрешна комуникация Дейв Кларк, който управлява операциите за търговия на дребно в Amazon, е заявил на служителите да се откажат от планираните групови срещи, които изискват пътуване, поне до края на април, пише CNBC.

Освен това компанията потвърди, че част от интервютата за набиране на кадри ще се проведат чрез видео връзка, а не лично.

През януари Amazon заяви, че ограничава пътуванията на свои служители до Китай „до следващо нареждане“, след като броят на случаите на коронавирус в азиатската страна нарасна значително. Компанията препоръча на работниците си, които се очакваше да се върнат от засегнатите китайски провинции, да останат у дома за две седмици. Тя призова всички, които имат някакви симптоми, да потърсят медицинска помощ, преди да се върнат в офиса.

В събота Съединените щати призоваха американските граждани да не пътуват до провинциите Венето и Ломбардия в Италия заради епидемията с коронавирус.

Още технологични новини вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 1
khao
преди 4 години
ехх, даже и по време на епидемия успяхте да направите реклама на плешивия мошеник :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още