IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Две шефски оставки в News Corp.

След Ребека Брукс с поста си се прости и шефът на Dow Jones Лес Хинтън

11:24 | 16.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Съжаляваме! Мърдок се извини с реклама на страниците на всички водещи британски вестници.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Съжаляваме! Мърдок се извини с реклама на страниците на всички водещи британски вестници. Снимка: Ройтерс

Изпълнителният директор на Dow Jones & Company Лес Хинтън подаде късно снощи оставка заради скандала около изданията на News Corp., уличени в подслушването на телефонни разговори, съобщи Ройтерс.

В своето прощално писмо Хинтън се извинява на всички, които са били засегнати по един или друг начин от случилото се: „Наблюдавах развитието на историята от Ню Йорк с тъга. Фактът, че не съм знаел за случилото се няма никакво значение. При дадените обстоятелства смятам, че е уместно да напусна News Corp. и да се извиня на хората, които са били засегнати от действията на News of the World. Писмото на  Хинтън бе публикувано в Wall Street Journal, също собственост на Мърдок.

След оставката му президентът на Dow Jones Тод Ларсън ще бъде пряко подчинен на главния оперативен мениджър на News Corp. Чейз Кери.

Хинтън е смятан за един от основните приближени на Рупърт Мърдок. 67-годишният Хинтън е работил за Мърдок повече от пет десетилетия, издигайки се в йерархията, докато поема News International. Той остава на този ръководен пост 12 години до преминаването си през 2007 г. на ръководния пост в Dow Jones, която Мърдок купува същата година. 

Това е втората оставка на висш мениджър в медийната империя на Мърдок, след като преди ден компанията бе напусната и от Ребека Брукс – изпълнителен директор на News International. Тя се чувства изключително отговорна за кризата, която доведе до закриването на News of the World. На мястото на Брукс бе назначен Том Мокбридж, генерален директор на телевизия Sky Italia. 

Междувременно растящият скандал с хакерското проникване заплашва да унищожи цялата медийна империя на Мърдок след съобщенията, че Гордън Браун е бил мишена на подслушванията по времето, в което е бил финансов министър, а след това и премиер, пише Washington Post. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още