IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

EBay Inc. вече има нов изпълнителен директор

Джейми Йанон – мениджър с външен дигитален опит, поема поста от 27 април

17:36 | 13.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Джейми Йанон. <em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Джейми Йанон. Снимка: Bloomberg

EBay Inc. има нов главен изпълнителен директор. Това е бившият ръководен кадър на звеното за онлайн търговия на Walmart Inc. Джейми Йанон – мениджър с външен дигитален опит, с чиято помощ трябва да се успокоят исканията на активистите инвеститори.

Йанон, който преди това е бил главен оперативен директор на Walmart eCommerce, ще поеме новия си пост от 27 април, съобщиха от EBay в съобщение до медиите, цитирано от Bloomberg. Новият топ мениджър има предишен опит и в звеното за електронна търговия на SamsClub. Не му липсват познания и за EBay отвътре – между 2001 и 2009 година той е бил вицепрезидент, като е заемал и други постове в компанията.

Години на стагниращ ръст на продажбите отслабиха позициите на EBay на онлайн пазара, който сега е доминиран от Amazon.com Inc. Активистите инвеститори от Elliott Management Corp. и Starboard Value миналата година започнаха да настояват за промени в EBay, в това число за продаването на сайта за препродажба на билети StubHub , както и на бизнесите с малки обяви.

Девин Уениг, предишният главен изпълнителен директор, който влезе в челен сблъсък с активистите инвеститори, се раздели с поста през септември, след като не можа да разшири пазарния дял на платформата и се противопостави на желанието за продажби. През ноември EBay обяви продажбата на StubHub на швейцарската компания Viagogo за сумата от 4,5 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още