IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

eBay разочарова с прогнозата за текущото си тримесечие

Компанията може да не запази набраната инерция през коледния сезон

10:34 | 20.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американският технологичен концерн eBay Inc прогнозира приходи и печалба за текущото тримесечие, които могат да разочароват анализаторите, показвайки, че инерцията, която онлайн платформата за търговия набра по-рано тази година, може да не се запази и по време на коледния сезон на фона на доминацията на лидера в електронната търговия Amazon.com, пише Bloomberg.

Компанията прогнозира, че приходите за текущото тримесечие ще достигнат между 2,36 млрд. долара и 2,41 млрд. долара. Средната оценка на анализаторите е за 2,4 млрд. долара, сочат данни, събрани от Bloomberg. Коригираната печалба ще бъде между 52 и 54 цента на акция, докато анализаторите очакват 54 цента на акция.

Ebay очаква, че приходите ѝ от StubHub, магазинът за билети за концерти и други събития, са се увеличили с 32% до 263 млн. долара.

Голямата картина

Целта на eBay е да увеличи растежа на продажбите си в своята платформа, за да се конкурира по-успешно с Amazon и с физическите магазини, които също предлагат онлайн продажби.

Коледният сезон за пазаруване ще бъде тест за инвестицията на главния изпълнителен директор Девин Уениг в кампания по ребрандиране и в по-доброто структуриране на данните с цел по-добро управление на складовите наличности. Той се опитва да превърне eBay в място за намиране на трудно откриваеми стоки. По този начин се опитва да отличи платформата от Amazon, която е известна със своите бързи поръчки.

"Има постоянна загриженост за растежа и привличането на потребители“, коментира Кери Райс, анализатор в Needham & Co.

Третото тримесечие

За третото тримесечие eBay отчете 5,6% ръст на приходите до 2,22 млрд. долара. Анализаторите очакваха сумата да достигне 2,19 млрд. долара.

Компанията отчете 165 млн. активни акаунта, което е с 3,8% повече спрямо година по-рано.

Нетната печалба е достигнала 413 млн. долара, или 36 цента на акция. Тя се оказа по-ниска от миналогодишните 539 млн. долара, или 45 цента на акция. Като се изключат някои елементи, eBay е спечелила по 45 цента на акция, или с 2% повече спрямо година по-рано. Така тя надмина и средната прогноза на анализаторите за 44 цента на акция.   

Повече новини от света на технологиите можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още