Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Една трета от служителите на Paysafe са в София - и броят им продължава да расте

Визията за развитие на бизнеса компанията свързва с блокчейн технологиите

Една трета от служителите на Paysafe са в София - и броят им продължава да расте

Главният оперативен директор на Paysafe Group Дани Чазонов (вляво) и Мирослав Божилов, CEO Paysafe България. Снимка: Paysafe България

Имаме офиси в много локации по света – Лондон, Виена, Монреал, Калгари, Калифорния, София, изграждаме ги на места, където можем да получим необходимите таланти, и България е такова място. Тук имаме най-големия офис и от тук обслужваме клиенти и търговци на глобалния пазар. Това каза Мирослав Божилов, генерален директор на Paysafe България, която е най-голямата софтуерна компания за платежни услуги в страната.

„При фирма от около три хиляди човека една трета от екипа е в България“, посочи той.

Още по темата

В търсене на таланти

Причината за разрастване на българския офис на Paysafe той обясни с комбинацията от професионални таланти, оптималните разходи, данъчното законодателство, геополитическото разположение на България в ЕС.

Офисът в София е основен двигател за развитието на глобалния бизнес на компанията в областта на онлайн разплащанията. Той разработва дигитални продукти за разплащания и парични трансфери, обслужва клиенти и търговци по цял свят и извършва операции в направления като ИТ обслужване и инфраструктура, управление на риска и превенция на измами.

Основна част от служителите, които вече наброяват 1000 човека, работят за обслужване на дигиталните портфейли – Skrill и NETELLER – и техните клиенти, с което се затвърждава ангажиментът на компанията да предоставя решения, ориентирани към потребителите. Звеното в София поддържа обслужване на 16 езика.

Paysafe постоянно привлича и развива специалисти в сферата на софтуер продуктовото разработване, технологиите и финансите, а репутацията на предпочитан работодател на пазара расте с бързи темпове. В момента например, екип от 200 софтуерни инженери работи върху развитието и програмирането на дигиталните портфейли и други продукти за разплащания на Paysafe, съобщиха от компанията.

“Гордеем се, че с това, което правим, създаваме нови възможности за хората по света да управляват своите плащания. Екипът тук има основна роля за това“, сподели Мирослав Божилов.

От Paysafe засега не смятат, че повишаването на заплати и осигурителна тежест в страната биха повлияли негативно на плановете им за развитие в България.

“Оставаме силно конкуренти в привличането на служители", категоричен е Мирослав Божилов и допълни, че освен с добрите условия и материалната база, компанията привлича кадри с възможността да участват в разработването на иновации и стратегическото развитие на бизнеса в глобален мащаб.

Той е на мнение, че трябва да има добра работна среда, подходяща за динамиката на екипа. „Целта ни е да се създава култура, хората да са мотивирани, когато идват на работа", убеден е Мирослав Божилов.


Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
САЩ се насочват към забрана за износ на технологии към 89 китайски фирми