Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

ЕК да отдели повече внимание на киберпрестъпленията, призова Бойко Борисов

Благодарение на европейската солидарност в България се реализират редица важни проекти, отбеляза премиерът

ЕК да отдели повече внимание на киберпрестъпленията, призова Бойко Борисов

Снимка: Министерски съвет

Европейската комисия може да фокусира повече вниманието си върху борбата срещу киберзаплахите и киберпрестъпността, препоръча премиерът Бойко Борисов по време на срещата му с комисаря по заетостта Юрки Катайнен.

Катайнен е на двудневно посещение в България. В четвъртък той разговаря с президента Румен Радев.

Бойко Борисов отбеляза бързото развитие на технологиите и мерките срещу киберпрестъпленията ще бъдат в интерес на сигурността всички държави от общността, пишат от правителствената пресслужба.

Още по темата

Премиерът и Катайнен са обсъдили и темата за предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 година. Борисов изтъкна, че едно от трите ключови послания на страната ни ще бъде конкурентоспособността на европейската икономика.

Акцент ще бъде поставен върху подкрепата на предприемачеството, растежа и работните места, задълбочаването на Икономическия и паричен съюз, устойчивата околна среда и ефективен Енергиен съюз.

Двамата се обединиха около значението на европейските средства и тяхното ефективно и разумно използване, така че да се постигне максимален ефект за гражданите на ЕС.

Бойко Борисов изтъкна, че благодарение на европейската солидарност, в страна ни се реализират редица проекти от голяма обществена полза. Той даде пример с метрото в София и други обекти в сферата инфраструктурата и екологията.

По статията работи: Деляна Петкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Марк Дейвис: Бъдещето на здравеопазването няма да се върти около болницата