IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК даде зелена светлина и на офертата за сливането на Sky и Comcast

Подобно одобрение вече има и за сделка между Sky и 21st Century Fox

18:10 | 15.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейската комисия (ЕК) даде пълното си одобрение за сливането на Sky и базираната в САЩ компания Comcast. В съобщение до медиите комисията посочва, че не вижда опасност за конкуренцията, ако сделката бъде сключена.

Предложеното сливане ще комбинира в едно водещия оператор на платена телевизия в Австрия, Германия, Ирландия, Италия и Великобритания Sky с Comcast Corporation, собственик на Universal Pictures.

Comcast и Sky са активни предимно на различни пазари в Австрия, Германия, Ирландия, Италия, Великобритания и Испания. Те се конкурират само в малка част от бизнеса – предимно в битката за телевизионно съдържание и при предлагането на едро на основните платени телевизионни канали, посочват от ЕК.

Комисията е установила, че предложената сделка ще доведе до съвсем малко увеличаване на дела на Sky на пазарите за придобиване на телевизионно съдържание, както и на втория пазар във въпросните страни членки.

"Въз основа на резултатите от своето пазарно проучване Комисията стигна до заключението, че предложената сделка няма да повдигне съмнения относно конкуренцията", посочва ЕК в изявлението.

Припомняме, че предложението на Comcast за придобиването на Sky идва като контра оферта на това на 21st Century Fox. Последната и Comcast са в директен сблъсък за придобиването на контрола над Sky.

На 7 април миналата година Комисията даде одобрението си и за предложението на 21st Century Fox.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още