IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Екипът на Мъск е предложил помощ за спасяването на децата в пещерата в Тайланд

Те могат да предоставят инфраструктура, която да помогне на спасителите

10:11 | 06.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Представители на Илон Мъск водят преговори с властите в Тайланд за оказването на помощ при спасяването на футболния отбор от момчета, който е блокиран в пещера, обяви говорител на милиардера, цитиран от Bloomberg.

Компаниите на Мъск могат да помогнат като се опитат да установят съвсем точно локацията на момчетата, използвайки технологии на Space Exploration Technologies или на Boring Co., да изпомпват вода от пещерата или да предоставят големи батерии, известни като Powerwalls на Tesla, посочва говорителят. Не е ясно дали тайландските власти ще приемат офертата.

12 момчета и техният треньор, които липсват от миналия месец, бяха намерени от двама британски пещерни водолази късно в понеделник. Усилията за тяхното спасяване са възпрепятствани от покачващите се води в пещерната система. Повечето от момчетата не могат да плуват.

Миналата година разрушителен ураган удари Пуерто Рико, а правителството помоли Мъск за помощ. Tesla изпрати няколко броя Powerwall и предложи консултации за изграждането на инфраструктурата на карибския остров наново. През последните няколко дни Мъск предложи различни начини, по които неговите компании биха могли да помогнат в Тайланд.

„Предполагам, че тайландското правителство държи случая под контрол, но ще съм щастлив да помогна, ако има начин да го направя“, написа предприемачът в Twitter.

 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още