IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Екоактивисти блокират складове на Amazon

Според тях компанията е олицетворение на свръхпотреблението

13:19 | 26.11.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Chris Ratcliffe/Bloomberg</em></p>

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Климатични активисти се насочват срещу 13 склада на Amazon във Великобритания на Черния петък като част от протеста си срещу гиганта в онлайн търговията, който според групата Extinction Rebellion олицетворява обсесивното свръхпотребление, предава Ройтерс.

„Черният петък олицетворява манията за свръхконсумация, която не е в съответствие с планета, годна за живеене“, посочва още групата. „Amazon и компании като нея се възползват от желанието ни за удобство и подклаждат бурно консуматорство за сметка на природата“.

Репортер на Ройтерс твърди, че протестиращи в склада на Amazon в Тилбъри, Източна Англия, са блокирали входа. Те носят банери с насписи: „Черният петък експлоатира хората и планетата“ и „Безкраен растеж, крайна планета“.

Extinction Rebellion твърди, че блокади се провеждат и в складовете на Amazon в други градове, включително Манчестър, Нюкасъл и Бристол, както и в някои складове в Германия и Нидерландия.

Amazon, която въведе намаленията от Черния петък във Великобритания през 2010 г., не е коментирала веднага въпроса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още