IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експанзията на Panasonic в САЩ подкрепи продажбите на батериите ѝ

Същевременно компанията се сблъсква с по-голяма конкуренция

19:30 | 31.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Японската компания Panasonic, която прави електрически батерии за Tesla, заяви, че през последното тримесечие е увеличила продажбите на продукта „значително“, след като е разширила производството си в Северна Америка, пише Bloomberg.

Продажбите на призматични клетки за батерии са нараснали след засилване на производството в Китай, въпреки че инвестициите в Северна Америка доведоха до скок на приходите от цилиндрични батерии през тримесечието до септември, обяви Panasonic. Компанията не разкри данни за приходите и печалбата от батерии.

Panasonic е дългосрочен доставчик на Tesla, като залага сериозно на производството на батерии като тези за седана Model 3.

Конкуренцията от други доставчици се засилва, а Tesla обяви, че ще купува батерии от южнокорейската компания LG Chem за превозни средства, които ще се правят в новия ѝ завод в близост до Шанхай. Освен това Tesla води преговори за купуването на батерии от китайската Contemporary Amperex Technology, обявиха по-рано тази година източници, запознати с въпроса.

Общите приходи на автомобилния бизнес на Panasonic са се увеличили с 3% през последното тримесечие, като се изключат валутните колебания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още