IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Electronic Arts би прогнозите на анализаторите

Акциите на компанията обаче пропаднаха с 3,1 на сто заради разочароващи очаквания за настоящото тримесечие

23:23 | 01.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
Electronic Arts би прогнозите на анализаторите

Американската компания за производство на компютърни игри Electronic Arts обяви загуба от 205 млн. долара, или 62 цента на акция за последното тримесечие на 2011 година. Това е с над 50% по-малко от загубата за съпоставимия период на предходната година – 322 млн. долара, или 97 цента на акция.

Коригирана с еднократните ефекти, печалбата на ЕА е 334 млн. долара, или 99 цента на акция.

За последното тримесечие на 2010 година Electronic Arts записа печалба от 59 цента на акция и 1,4 млрд. приходи.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за печалба, коригирана с еднократните ефекти, от 93 цента на акция и приходи от 1,62 млрд. долара.

Последните три месеца на 2011 година бяха доста активен период по отношение на представянето на нови игри. Най-ключовата премиера бе тази на Star Wars: The Old Republic. Пускането на тази игра има за цел да даде на ЕА пазарен дял в апетитния пазар на онлайн игрите в мрежа, където за момента лидер е World of Warcraft.

Именно от Star Wars се очаква да прикове вниманието на инвеститорите. Заради последните данни на Electronic Arts, че продажбите и броя на абонатите на играта се разминават доста с очакванията, акциите на EA се понижиха значително. От датата на съобщението до днес спадът е 24 на сто.

От ЕА съобщават, че Star Wars има 1,7 млн. активни абонати, както и 2 млн. продадени копия, което се оказа повече от очакванията на анализаторите.

През тримесечието бяха представени още екшън играта Battlefield 3, както и новите версии на Need for Speed и The Sims.

За настоящото тримесечие ЕА очаква приходи от 925 до 975 млн. долара и коригирана печалба от 10 до 20 цента на акция. Това е под очакванията на анализаторите за 996,3 млн. долара приходи и 30 цента на акция печалба.

След публикуването на резултатите на компанията акциите й поевтиняват с 3,2 на сто до 17,85 долара за брой.

Резултатите на основния конкурент на Electronic Arts – Activision Blizzard, се очакват не по-рано от 9 февруари. Очакванията на анализаторите са за спад на приходите от 2,55 до 2,2 млрд. долара, но за ръст на печалбата от 53 до 56 цента на акция.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още