IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Electronic Arts с 45 млн. долара загуба

Производителят няма да успее да реализира заложената годишна цел за печалба от акция до 1,15 долара на акция

10:15 | 31.01.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	&quot;Medal of Honor Warfighter&quot; не успя да вдъхнови клиентите. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

"Medal of Honor Warfighter" не успя да вдъхнови клиентите. Снимка: Ройтерс

Американският производител на компютърни игри Electronic Arts Inc. не успява да излезе от зоната на загубите. След слаб коледен бизнес и загуба за тримесечието от 45 млн. долара компанията не успя да изпълни годишните си цели, предаде Ройтерс.

Стартиралата с високи очаквания военна игра "Medal of Honor" не бе приета добре от клиентите и не успя да помогне на американската компания да излезе на зелено.

„Приходите на Electronic Arts паднаха на фона на "изключително слабия" бизнес с игрови конзоли, тъй като индустрията изчаква новите версии на PlayStation на Sony и Xbox на Microsoft, с които да се увеличат продажбите на софтуер, заяви Блейк Йоргенсен, главен финансов директор на EA. Причина за по-слабите резултати според него са

След загуба от 45 млн. долара през изминалото тримесечие конкурентът на лидера на пазара Activision Blizzard очаква да приключи фискалната година, която свършва през март, с печалба на акция от 0,86 до 1,00 долара, което е с около 13% по-малко, отколкото очакванията до този момент – за чиста печалба от 1,00 до 1,15 долара на акция.

Прогнозата на анализаторите е за 1,05 долара на акция. Продажбите се очаква да възлязат на 3,8 до 3,9 милиарда долара. През третото тримесечие приходите се понижиха с 13% до 922 милиона долара. 

През следващите седмици EA ще има доста работа. Компанията ще представи нова версия на  икономическата стратегия „SimCity“. В магазините ще се появи и екшънът „Dead Space 3“.

Цената на акциите на базираната в Редууд Сити, Калифорния, Electronic Arts, поскъпнаха в следборсовата търговия с 0,9% до 15,08 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:57 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още