IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Eleven обяви нов частен фонд за финансиране на стартиращи компании

Този път кандидатури ще се разглеждат целогодишно, инвестицията е в размер на 100 хил. евро, има възможност и за още до 200 хил. евро допълнително вложение

13:21 | 08.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Българският фонд за рисков капитал Eleven обяви, че ще инвестира нови 6 млн. евро в технологични стартиращи компании от България и Югоизточна Европа. Капиталът на новия фонд за дялово инвестиране е изцяло частен и идва от успешни предприемачи от България и региона, посочват от фонда.

“Ограничените във времето стартъп програми, които се опитват да поставят стартиращите предприемачи в рамки, вече не са ефективни. С Eleven 2.0 стъпваме върху всичко научено досега и изграждаме подкрепяща инфраструктура от знание, капитал, световни партньорства и сплотена общност. На база индивидуалните нужди, които всяка компания има, тази инфраструктура мобилизира необходимите ресурси в правилния за нейното развитие момент”, коментира Даниел Томов, партньор в Eleven.

Предвижда се първоначалната инвестиция да е в размер на 100 хил. евро в замяна на 10-12 процента дял в компанията. В зависимост от развитието и нуждите на компанията фондът може да вложи допълнително до 200 хил. евро.

Този път фондът няма да отваря „прозорци“ за кандидатстване. Кандидатури ще се разглеждат през цялата година.

Технологични компании от България и региона могат да изпращат информация за своите стартиращи проекти чрез форма, достъпна от уебсайта на Eleven.

В рамките на 3 години Eleven инвестира 12 млн. евро от първия си фонд, финансиран по програма Джереми, в над 100 технологични компании.

Сред по-известните инвестиции са Melissa – продукти за „умен“ дом, Enhancv - онлайн услуга за професионално създадено CV, Dronamics – компания, която разработва необикновен безпилотен транспортен самолет за граждански цели, TaxiMe – приложението за поръчка на такси с подбрани шофьори с висок рейтинг, Farmhopping – компания, която доставя продукти от малки и средни ферми директно до крайните клиенти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още