IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Epic Games: Apple трябва да бъде спряна, а Google е "луда"

Разработчикът на Fortnite с нови атаки срещу технологичните гиганти

21:48 | 16.11.21 г. 6
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Главният изпълнителен директор на Epic Games Тим Суини поднови на конференция в Сеул своята атака срещу Apple и Google като водещи в света мобилни платформи, пише Bloomberg.

“Apple заключва милиард потребители в един магазин и една платформа за разплащания“, коментира Суини по време на Global Conference for Mobile Application Ecosystem Fairness в Южна Корея. Именно в Южна Корея беше въведен първият в света закон, който изисква мобилните платформи да дават на потребителите избор от различни услуги за разплащане. „Сега Apple се съобразява с репресивните чужди закони, които водят до наблюдение на потребителите и ги лишават от политически права. Но Apple игнорира законите, приети от корейската демокрация. Apple трябва да бъде спряна“, допълва той.

Google също си навлече упреци от Суини, който разкритикува подхода ѝ към начисляването на такси върху плащания, които не обработва. Той нарече всичко това „лудост“. Възхвалявайки Южна Корея за това, че води борба срещу антиконкурентните практики чрез новия закон, основателят на Epic Games заяви: „Много съм горд да се изправя срещу тези монополи заедно с вас. Горд съм да застана заедно с вас и да кажа, че съм кореец“.

Таксата върху услугите на Google Play „никога не е била просто за обработка на плащания“, коментира говорителят на Google Дан Джексън в имейл. „Така предоставяме Android и Google Play безплатно и инвестираме в множество услуги за разпространение, разработка и сигурност, които подкрепят разработчиците и потребителите в Южна Корея и по света“.

Apple не е отговорила веднага на запитването за коментар.

Epic води съдебна битка с Apple и Google от повече от година, след като постави въпроса как се обработват плащанията в техните магазини за приложения и пусна версия на своята хитова игра Fortnite, която включваше нейна собствена система за покупки на артикули в играта.

В резултат на това Fortnite беше премахната както от App Store, така и от Play Store, за нарушаване на правилата им. Това накара компанията на Суини да съди двете компании. В документите, които Epic предостави на съда тази седмица, се твърди, че Google е създала вътрешна работна група, за да се справи с проблема с Fortnite, свързан със заобикалянето на магазина за приложения и таксите.

Apple и Google многократно споделиха, че таксите, които начисляват върху покупки през техните мобилни магазини, помагат за подобряване на сигурността на потребителите и на разработчиците по целия свят. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 1
khao
преди 2 години
никак... искат да ни обяснят, че като плащаш рекет - печелиш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 2 години
ти си ясен като бел ден, нормално е да те кефят ... докато има такива офци като теб, ще има монополи да ги кефят!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 1
Ne ti trqbva
преди 2 години
A we ne slushaite toz *** toz ot epic games ne shte da mi vrushta parite
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
evlogi
преди 2 години
Ми то е написано в статията как.Четете бре!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 3
evlogi
преди 2 години
Мен пък Гугъл ме кефи.Всеки ден ползвам поне една две от услугите им.Голяма полза има сякаш от няква компания за електронни игри.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
mrynmryn
преди 2 години
Как тия такси, които начисляват, помагат на потребители и разработчици?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още