IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

EQT и Digital Colony придобиват Zayo срещу 14,3 млрд. долара

Очаква се сделката за придобиването да приключи през първата половина на 2020 г.

17:34 | 08.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Собственикът на фиброоптични мрежи Zayo Group Holdings Inc. се съгласи да бъде придобит от Digital Colony Partners и EQT Partners срещу 14,3 млрд. долара, съобщава Bloomberg.
Сделката включва и дълга, който има Zayo, като придобиването отново ще направи компанията частна. 

Закупуването на акциите на дружеството ще стане на цена от 35 долара за акция, като към това се прибавя и дълг в размер на 5,9 млрд. долара, заявиха от компанията, потвърждавайки по-ранна новина на Bloomberg.

Zayo, която е ръководена от главния изпълнителен директор Дан Карузо, е поставена под натиск от страна на активисти инвеститори, в това число и Starboard Value и Sachem Head Capital Management.

След като през юли миналата година цената на акциите на компанията достигна ниво от 39,35 долара за дял, те се сринаха до 20,46 долара за акция, тъй като Zayo започна организационни промени на фона на пренаселения пазар на фиброоптични влакна.

„Убеден съм, че това партньорство с EQT и Digital Colony ще даде възможност на Zayo да ускори своя растеж и ще заздрави нейното лидерство в индустрията“, посочва Карузо.

Digital Colony е инвестиционна компания с фокус върху комуникационната инфраструктура, създадена като партньорство между Colony Capital и Digital Bridge Holdings LLC.

От своя страна шведската EQT успя да събере 9 млрд. евро за своя последен инфраструктурен фонд през тази година, насочвайки се към Европа и Северна Америка.

Очаква се сделката за придобиването на Zayo да приключи през първата половина на 2020 г., като първо трябва да бъде одобрена от акционерите на продаваното дружество.

Американските банки Goldman Sachs Group Inc. и JP Morgan Chase & Co. съветват Zayo относно сделката, докато Morgan Stanley и Deutsche Bank AG подпомагат Digital Colony и EQT.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:38 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още