IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейски геймъри се оплакват от проблеми с контролерите на Nintendo Switch

Компаниятя е изправена пред съдебен иск заради дефектните устройства

17:52 | 27.01.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Kiyoshi Ota/Bloomberg</em></p>

Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Nintendo е изправена пред иск от европейската потребителска група BEUC във връзка със „системни проблеми“ с контролерите за популярната конзола на компанията Switch, пише Bloomberg.

BEUC е отправила иска си пред Европейския съюз и към национални организации за защита на потребителите, след като се е сдобила с доказателства от потребители, показващи, че в 88% от случаите „игровите контролери са се счупили в първите си две години“.

Групата твърди, че около 25 хил. геймъри и други потребители в Европа, включително във Франция, Белгия и Нидерландия, са се оплакали за възникнал проблем с контролерите на Nintendo Switch, сочи изявление от днес.

Проблемът причинява бъг, заради който героите могат да се движат в игрите без никаква намеса от потребителя. През 2019 г. срещу компанията беше заведено дело в Съединените щати заради същия дефект.

„Наясно сме с обвиненията, но отказваме да коментираме отделни случаи“, коментира Nintendo, допълвайки, че компанията „ще отговори по подходящия начин, ако бъде започнато разследване“.

Потребителската група пък настоява за европейско разследване на проблемите и държи на Nintendo да бъде наредено да адресира проблемите с продукта.

BEUC твърди, че дотогава „проблемните игрови контролери трябва да бъдат поправяни безплатно, а потребителите трябва да бъдат информирани адекватно“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още