IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските регулатори удължиха разследването на сделката на Fitbit и Google

Новият срок за разглеждането ѝ е 23 декември

17:55 | 23.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Jacobia Dahm/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jacobia Dahm/Bloomberg

Антитръстовите регулатори в Европейския съюз (ЕС) удължават до 23 декември разследването на сделката между Google и производителя на фитнес гривни Fitbit, обяви Европейската комисия днес, цитирана от Ройтерс.

През август тази година регулаторът, който следи за справедливата конкуренция, започна пълно разследване на споразумението. Той заяви, че обещанието на американския интернет гигант да не използва данните от Fitbit за рекламни цели не е достатъчно за справяне с опасенията относно конкуренцията.

„Комисията удължи крайния срок в съгласие със страните“, обявиха официално от ЕС.

Google твърди, че комбинацията от нея и хардуера на Fitbit ще засили конкуренцията в сектора, където вече оперират играчи като Apple, Samsung, Xiaomi, Huawei и други.

Антитръстовите регулатори обаче смятат, че сделката може да засили още повече доминантното положение на Google в онлайн рекламата.

Това е и поредното разследване, което властите в Европейския съюз водят във връзка с дейностите на технологичен гигант от Силициевата долина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още