IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook е блокирала 115 акаунта преди междинните избори в САЩ

Редица американски медийни мрежи пък изтеглиха видео на кампанията на президента Доналд Тръмп, заклеймено като расистко

08:58 | 06.11.18 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Социалната мрежа Facebook съобщи, че е блокирала 115 акаунта, които може да участват в "координирано неавтентично поведение" преди официалното начало на междинните избори в САЩ, съобщи телевизия CNBC.

Компанията посочи, че американските власти са я уведомили в неделя за онлайн дейността по акаунтите, които според тях може би са свързани с чуждестранни дружества.

Блокирани са 85 акаунта в Instagram и 30 акаунта във Facebook. Акаунтите в Instagram са били на английски, докато тези, свързвани със социалната мрежа - на френски и руски, предава БТА.

Компанията посочи, че ще предоставя информация за развитието на ситуацията, след като получи такава.

В същото време редица американски медийни мрежи изтеглиха видео на кампанията на президента Доналд Тръмп, заклеймено като расистко, предаде Ройтерс.

В 30-секундното видео, което е спонсорирано от кампанията за преизбирането на Тръмп през 2020 година, е показан в съдебна зала нелегален имигрант от Мексико, осъден през 2014 г. за убийството на двама полицаи. Образът е поставен до кадри с колони мигранти, минаващи през Мексико.

Видеото е порицано от мнозина, включително членове на Републиканската партия, като расистко.

CNN отказа да излъчи видеото, NBC посочи, че повече не го показва. Телевизия Fox News, която Тръмп често сочи като любимата си телевизионна мрежа също се отказа от клипа, наричайки го "безчувствен".

Facebook реши повече да не позволява платена реклама на видеото, макар че потребителите ще могат да го споделят на собствените си страници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 1
0pk
преди 5 години
Другари, акаунт се прави за няколко минути. Мижи да те лажим е цялата работа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още