IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook не е поканена на срещата на Белия дом със социалните мрежи

Доналд Тръмп остро критикува както компанията на Зукърбърг, така и Twitter

22:50 | 08.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Facebook заяви, че не е била поканена на срещата на Белия дом със социалните мрежи, която ще се състои по-късно тази седмица, предава Ройтерс.

Белият дом многократно е отказвал да разкрие кой ще присъства на събитието на 11 юли. Говорителят на Белия дом Джъд Дийри миналия месец заяви, че срещата ще “събере заедно дигиталните лидери на разговор за възможностите и предизвикателствата на днешната онлайн среда”. Той твърди, че Тръмп ще говори на събитието.

Няколко консерватори заявиха, че ще присъстват на мястото, включително Бил Мичъл, поддръжник на Тръмп, който има онлайн предаване.

Американски политици, водени от Доналд Тръмп, използват все повече социалните мрежи, в опит да привлекат директно гласоподавателите. Редица пъти Тръмп е казвал, че нямаше да бъде избран без Twitter и Facebook.

Но той като републиканец редовно атакува Facebook и Twitter за това, че оперират в полза на демократите. Държавният глава не е предоставил доказателства за твърденията си до момента. В интервю, дадено за Fox Business Network миналия месец, той предположи, че Twitter е “направил много трудно за хората да се присъединят към мен в Twitter…”.

Компаниите, които Тръмп обвинява в политически пристрастия, отричат да са замесени в нещо подобно.

Запитан дали е бил поканен на срещата в четвъртък, говорител на Facebook е обяснил по имейл, че не е. Twitter е отказал да коментира въпроса. Gooogle не е отговорила веднага на запитването за коментар дали е получила покана.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още