IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook пита потребителите си за новите условия за ползване

Резултатите ще са обвързващи за социалната мрежа само при участие на поне 30% от регистрираните

12:35 | 04.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Facebook пита потребителите си за новите условия за ползване

След като получи хиляди потребителски възражения по предложените промени в политиката за данните и условията за ползване, Facebook реши да ги подложи на гласуване.

Сега потребителите имат на разположение една седмица, за да гласуват за тях, съобщи най-голямата онлайн социална мрежа. Резултатите от гласуването ще са обвързващи за Facebook само в случай, че най-малко 30 на сто от всички активни потребители участват в гласуването – според последните данни на Facebook за броя потребители трябва да участват поне 270 млн. души, предаде DPA.

До гласуването се стигна, след като повече от 7000 потребители оставиха остри коментари по публикуваните в средата на май предложения за промени в правилата за ползване. За гласуването Facebook създаде специална област в своя сайт. Който иска да участва в гласуването, ще получи за преглед пълния документ с новите условия. Вотът продължава до 18:00 часа средноевропейско време на 8-и юни.

Освен многобройни пояснения и прецизирания предложенията за промени Facebook предвижда и по-дълго съхраняване на някои информации от досега предвидените срокове. 

„Ние ще пазим данни толкова дълго, колкото е необходимо, за да предоставяме на потребителите и други услуги. Този по-широк ангажимент се отнася до цялата информация, която събираме и получаваме за вас, включително информация от рекламодатели", пише в новите проектоусловия.

С новите си предложения Facebook вече се съобразил отчасти с коментарите на потребителите, заяви главният директор по комуникации Елиът Шрейдж в постинг в корпоративния блог.

От компанията обявиха, че нямат представа колко точно коментара са получени по темата. Наред с другите критики, австрийски потребители на Facebook организираха групата „europe-v-facebook.org“, в която призовават потребителите да публикуват връзки към публикация със своите алтернативни предложения като коментар на стените си.

Същевременно Шрейдж пояснява, че възможността потребителите също да участват в разработването на условията за ползване, трябва да бъде разширена. Впрочем, правилото за минимално участие на 30% от потребителите, е от времето, когато социалната мрежа имаше значително по-малко потребители. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още