IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook търси начин да позволи на децата под 13 години да се регистрират

Изпробваните механизми включват интегриране на детските профили с тези на родителите им, за да се гарантира безопасността им

18:09 | 04.06.12 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Facebook търси начини да позволи на децата под 13-годишна възраст.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Facebook търси начини да позволи на децата под 13-годишна възраст. Снимка: Ройтерс

Най-голямата в световен мащаб социална мрежа Facebook търси начини да позволи на децата под 13-годишна възраст да се регистрират в социалната мрежа, информира Wall Street Journal. Компанията тества различни опции, чрез които да бъде даден достъп на по-малките. Регистрацията и активността им ще може да бъдат наблюдавани от техните родители.

“Механизмите, които изпробваме, включват свързване на профилите на децата с тези на техните родители. Те ще могат да преценят с кого да стане приятел тяхното дете и с кого - не. Освен това майките и бащите ще могат да контролират приложенията, които децата им ползват и да въвеждат рестрикции, ако е необходимо“, допълват още от изданието.

Към момента всеки желаещ да се регистрира в най-голямата социална мрежа трябва да бъде на поне 13 години. Според различни изследвания във Facebook има хиляди деца, които са много по-малки от оказаната възраст.

Ако Facebook успее да измисли начин, по който и по-малките да участват, и то легално, това със сигурност ще повлияе на цялостното състояние на компанията. Така  ще се променят и методите за таргетиране, които маркетинг експертите използват в своите кампании през социалната мрежа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още