IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook успокои автомобилните компании: Не разработваме кола

"Ние сме единствената компания в Силицевата долина, която не създава кола", коментира Шерил Сандбърг

17:26 | 14.09.17 г.
<p>
	Шерил Сандбърг. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Шерил Сандбърг. Снимка: Архив Ройтерс

Главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг заяви пред големите германски производители на коли, че най-голямата социална мрежа в света няма никакво намерение да се конкурира с тях, предава Ройтерс.

„Идвам с много добри новини. Ние сме единствената компания в Силициевата долина, която не създава кола“, коментира Сандбърг, предизвиквайки смях и аплодисменти в рамките на церемонията по откриването на автомобилното изложение във Франкфурт, където се срещна и с германския канцлер Ангела Меркел.

Facebook спонсорира „новия свят на мобилността“ на франкфуртското шоу, което събира на едно място производители на коли, технологични компании и стартъпи, опериращи в области като автономните автомобили и електромобилите.

Визитата на Сандбърг в Германия идва, след като през юни парламентът в страната гласува закон за налагането на до 50 млн. евро глоби на социалните мрежи, ако не успяват да премахват реч на омразата веднага след публикуването ѝ.

В сряда, когато Сандбърг присъства на маркетингова конференция в Германия, Facebook затегна правилата си относно това кой може да печели пари от рекламиране в мрежата ѝ. Целта е да се постави бариера пред онези, които разпространяват фалшиви новини и сензационни заглавия, за да печелят.

Освен това в сряда Facebook заяви, че ще засили мониторинга на речта на омразата, като добави още 3000 души, които да следят съдържанието, така че ще удвои този екип.

"Поемаме отговорност към хората, които използват нашите продукти, към страните, в които работим, като Германия, към обществото като цяло, при това много сериозно“, обясни Сандбърг.

Тя обяви и че Facebook ще се присъедини към проекта за градска мобилност в Мюнхен, заедно със стартъпи и автомобилни компании, и ще спонсорира нов университет в Берлин, фокусиран върху разработката на дигитални продукти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още