IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Федерален съдия отхвърли част от исковете на Apple срещу Epic Games

Двете компании обаче продължават съдебната си битка

12:16 | 11.11.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Andrew Harrer/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Федерален съдия в Калифорния реши късно във вторник да отхвърли някои от насрещните искове на Apple срещу Epic Games в рамките на спора им, свързан с премахването на играта Fortnite от магазина за приложения на App Store, предава Ройтерс.

Двете компании водят съдебна битка от август, когато разработчикът на популярната игра пусна собствена система за разплащания вътре в приложението, за да заобиколи това, което определя като монополни практики на Apple.

През октомври Epic подаде иск за отхвърлянето на исковете на Apple. Производителят на iPhone поиска да получи изгубените средства от App Store, свързани със заобикалящата система на Epic Games, както и да ѝ се плати за други щети.

„С настоящото се разпорежда, че молбата на Джон И. Карин ще бъде уважена“, заяви окръжният съдия Ивон Гонзалес Рождърс, визирайки молбата на адвоката на Epic.

През октомври съдия реши, че Apple може да забрани играта Fortnite на Epic Games в App Store, но не трябва да вреди на бизнеса с инструменти за разработчици на Epic, включително на софтуера „Unreal Engine”, който се ползва за стотици други видео игри.

„Не можете просто да кажете, че това е незаконосъобразно“, казва съдията на адвоката на Apple, визирайки поведението на Epic, предава Bloomberg. „Всъщност трябва да имате факти“, допълва съдията и добавя, че останалата част от делото за нарушаването на договора продължава.

Apple и Epic не са отговорили на запитванията на Ройтерс за коментар по случая. Производителят на iPhone е коментирал пред Bloomberg, че не е съгласен с решението на съдията. Освен това допълва, че е ясно, че Epic е нарушила договора си с нея.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още