IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Find Me Cure - платформата, която търси леченията на бъдещето

Българският стартъп дава достъп на пациентите до клинични проучвания в цял свят

12:32 | 15.01.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

"Леченията на бъдещето на една ръка разстояние" - така българският стартъп Find Me Cure определя това, което прави. Мисията на компанията е да свърже хората, страдащи от различни заболявания, с възможно най-подходящите за тях клинични проучвания. 

Всичко това се случва през изцяло българска платформа, управлявана от Мая Златанова и нейните двама съдружници, които имат дългогодишен опит в индустрията с клинични проучвания. 

За да улесни пациентите, Find Me Cure предлага лесна за използване търсачка, в която да въведат своята диагноза, параметрите, свързани със заболяването им, а в резултат да получат предложения за проучвания, които могат да им помогнат. 

Всъщност компанията се ражда, след като Мая се сблъсква с тежък здравословен проблем в семейството си и се налага да търси лечение за свой близък. Тогава тя разбира колко е трудно един пациент да открие клиничните проучвания, които биха могли да му помогнат. От друга страна, самата индустрия се бори с проблема, че не успява лесно да намери подходящите пациенти, които да бъдат подложени на тези проучвания. 

Така Find Me Cure се явява липсващото звено във веригата. Стартъпът успява да спести много време, усилия и капитал на индустрията за клинични проучвания и благодарение на това успява да печели. 

За Мая една от основните цели, които си поставя компанията, е да се съкрати времето, за което се прави едно проучване, така че успешните лечения да достигат много по-бързо до нуждаещите се пациенти.

За да стигне дотук, Find Me Cure първоначално е финансирана със собствени средства на основателите си, но на по-късен етап получава подкрепа от LauncHub и от TechStars. 

Повече вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 5
majnata
преди 6 години
Стартъп ... ех как купешко звучи ... !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 6
xkm
преди 6 години
С какви глупости се занимават хората само и само да печелят пари ... Какво ще разбере дори и най - интелигентният неспециалист от медицинските проучвания .... Самите проучвания най - често са спонсорирани от съответните фирми и представят резултати изгодни за тези , които плащат ... наивна работа ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още