IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фонд "Научни изследвания" набира проекти по програмата FLAG-ERA

В конкурса могат да участват висши училища и научни организации, които работят в областта на бъдещите и нововъзникващите технологии

12:26 | 22.01.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Фондът "Научни изследвания" (ФНИ) към Министерство на образованието и науката отправя покана за участие в конкурс с проектни предложения по програмата FLAG-ERA (www.flagera.eu).

Основните цели на програмата са насочени към подкрепа на транснационални научно-изследователски проекти в областта на бъдещите и нововъзникващите технологии, съобщиха от фонда.

Български екипи могат да участват като партньори в създаването на международни консорциуми за кандидатстване с проектни предложения в тематичните направления – Graphene (Графен) – фундаментални изследвания, и Human Brain Project (Проект "Човешки мозък") – фундаментални изследвания.

В конкурса могат да участват висши училища и научни организации, акредитирани по Закона за висшето образование за обучение в образователната и научна степен "доктор".

В обявения конкурс Фондът "Научни изследвания" участва като съфинансираща организация.

Бюджетът от страна на ФНИ за предстоящата конкурсна сесия е в размер на 195 583 лева за целия конкурс, като се предвижда да бъдат финансирани до два проекта с българско участие.

Максималната сума за един проект е до 97 791,50 лв., а срокът на изпълнение е три години.

Фондът "Научни изследвания" ще приема проектни предложения, подготвени в една от двете обявени тематични области, съгласно следните срокове: срок за подаване на кратки проектни предложения /pre-proposal phase/ до 19 февруари 2019 г., и срок за подаване на пълни проектни предложения (full proposal phase) - юни 2019 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още