Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Фонд за дялово инвестиране ще подпомага развитието на изкуствен интелект

Една компания ще се финансира с между 200 хиляди и 1 милион евро, посочи Константин Петров, управляващ партньор в Невек Мениджмънт

гледано: 1537   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Изкуственият интелект, блокчейн и финтех технологиите, както и платформите за споделена икономика, са трите основни направления, на които се е спрял нов фонд за дялово финансиране в България.

Още по темата

Това каза Константин Петров, управляващ партньор в "Невек Мениджмънт", в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria.

“Конвергенцията между различните технологии, която наблюдаваме през последните години, до голяма степен е свързана именно с изкуствения интелект, посочи той. – Свързаните с изкуствения интелект технологии могат да се разделят на три големи области – машинен интелект, създаващи цифров модел на човешкия мозък, както и генни биотехнологии. Това е една стратегическа тема, а изкуственият интелект ще бъде в основата ѝ поне през следващите години.“

Константин Петров напомни, че блокчейн и финтех технологиите, както и платформите за споделена икономика, също имат в основата си изкуствен интелект.

Те обаче са със съответните по-практично таргетирани насоки на развитие, коментира той и пресметна, че инвестициите на фонда в една компания ще бъдат от 200 хил. евро до 1 млн. евро.

Експертът прогнозира, че основно ще се инвестира в стартъп компании, които вече имат готов продукт за пазара, както и в дружества в ранен етап на развитието си.

“Ключови при избора на компания за фонда са екипът, бизнес моделът, продуктът или услугата, нивото на конкуренция, начинът на навлизане на пазара”, отбеляза Петров и поясни, че общият брой на критериите е повече от 15.

Повече от разговора вижте във видео материала.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
NYSE привлече първичните предлагания на Uber и Pinterest