IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Forbes намали оценката си за състоянието на шефа на Theranos до... нула

Преди време изданието бе определило Елизабет Холмс за най-богатата американка, натрупала сама богатството си

14:08 | 02.06.16 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американското бизнес издание Forbes, което следи най-богатите лица в света и публикува класация с имената на богаташите, преразгледа нетното състояние на жената, която то самото определи за най-богатата американка, натрупала сама богатството си. Според новата оценка богатството ѝ може да се стопи от 4,5 млрд. долара до нула, съобщава The Guardian.

Според Forbes оценката за богатството на Елизабет Холмс е билa изцяло базиранa на 50-процентния дял на 32-годишната американка в затруднената старт-ъп компания Theranos. Тя разработва нов тип тестове за кръвни изследвания.

Theranos призна през април, че е обект на разследване от страна на няколко регулатора и агенции. Преди това The Wall Street Journal публикува серия от статии, в които бивши служители твърдят, че тестовете на компанията не са надеждни.

След появата на статиите на WSJ Theranos заяви, че те са неточни.

Предишната оценка на Forbes за състоянието на Холмс бе на базата на оценката за 9 млрд. долара на частната компания от 2014 г.

Холмс основа Theranos през 2003 г. и продължава да бъде неин главен изпълнителен директор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 12 rate down comment 1
misanthrope
преди 7 години
Те толкова им важат оценките. Правим едно АД с 1 000 000 акции, листвам го на БФБто после пускам за продажба 100 акции на цена от 100 евро всяка и баджанака ги купува и АЙДАААА цената на акцията при последната сделка е 100 евро, по 1 000 000 ето ти 100 000 000 евро богатство
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още