IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Foxconn обеща да построи завода в Уисконсин след разговор с Доналд Тръмп

От тайванската компания заявяват, че продължават работата по изграждането на завода по график

15:00 | 02.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Тайванската технологична компания Foxconn заяви в петък, че ще построи завода в Уисконсин, след като нейният председател тери Гоу е провел разговор с американския президент Доналд Тръмп, съобщи Ройтерс. 

Най-големият производствен партньор на американския гигнат Apple сподели по-рано, че преосмисля производството на дисплей с течен кристал в планираното съоръжение, за чието изграждане са планирани 10 млрд. долара.

След разгвор между Тръмп и Гоу обаче компанията заяви, че продължава по график със завода.

Кампусът е с площ от 185 хил. кв. метра и представлява най-голямата инвестиция от чуждестранна компания в историята на САЩ.

Foxconn извършва по-голяма част от своята производствена дейност в континенталната част, продава своите продукти на американците и е подложена на натиск и от двете страни по отношение на поддържането или създаването на допълнителни работни места.

Базираната в Тайпе компания сглобява различни модели смартфони и лаптопи на световни технологични лидери като Apple и Sony Corp.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още