IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Foxconn преструктурира мениджмънта си заради оттеглянето на Тери Гоу

Компанията планира да назначи повече старши мениджъри на ключови позиции

15:28 | 06.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Доставчикът на Apple Foxconn планира да промени мениджърската си структура, за да могат повече старши директори да са ангажирани с ежедневните операции, твърди източник на Ройтерс, запознат с въпроса.

Решението за наемане на нова „оперативна комисия“ е взето, след като стана ясно, че председателят и основател на Foxconn Тери Гоу ще се кандидатира за президент на Тайван през 2020 г. Освен това той заяви пред Ройтерс през април, че планира да се оттегли от Foxconn, за да проправи път на по-младите таланти, които да се изкачат в йерархията.

Ходът ще отбележи значителна промяна в корпоративното управление на Foxconn, след като 68-годишният Гоу беше затегнал контрола си върху ежедневните операции и стратегическите решения.

„Добрата новина е, че това повече няма да е компания, управлявана от един човек, а решенията няма да са толкова догматични, както бяха досега“, коментира източникът.

Инвеститорите искат да видят какъв ще е планът за действие на компанията след напускането на Гоу. Бизнесът на Foxconn, която оперира като поддоставчик, включва редица дейности – от сглобяването на смартфони до производство на панели. За инвеститорите е важно да разберат и какво значат промените за плана на Гоу за инвестицията от 10 млрд. долара за създаването на 13 хил. работни места в Уисконсин и 8,8 млрд. долара за завод за дисплей в Южен Китай.

Foxconn вече е внимателно наблюдавана, след като не успя да изпълни целите си за създадени работни места в Уисконсин – план, цитиран от президента на САЩ Доналд Тръмп, като доказателство, че възражда американското производство. Тази сряда Ройтерс писа, че Foxconn е прехвърлила поне 150 от американските си работни места в Мексико.

През следващата седмица Foxconn ще представи новата си управленска структура и новите мениджъри, допълва източникът, пожелал да остане анонимен, защото няма право да коментира новините публично.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още