IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Foxconn ще произвежда обдишватели в САЩ

Компанията ще прави това в сътрудничество с Medtronic

19:20 | 08.04.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Foxconn, основният поддоставчик на Apple, ще се включи в битката с коронавируса, като разработи и започне да произвежда обдишватели в Съединените щати, пише Bloomberg.

Фабрика в Уисконсин, която е собственост на Foxconn, ще бъде ползвана за производството на респираторните машини, обяви главният изпълнителен директор на Medtronic Омар Ишрак.

Foxconn, чието официално име е Hon Hai Precision Industry, е потвърдила партньорството си с Medtronic в изявление, направено днес, но не посочва кога ще започне да прави обдишвателите. Евелин Цай, говорител на основателя на компанията Тери Гоу, твърди, че производство ще има както в Уисконсин, така и в Тайван.

В глобален мащаб обдишвателите са в недостиг, а в момента са особено необходими за лечение на по-тежките случаи на Covid-19. Сътрудничеството на Foxconn с Medtronic обхваща дизайна и разработката на устройствата. Производството ще започне в рамките на следващите четири до шест седмици, твърди Ишрак, без да уточни в какъв обем ще е то.

В Китай от февруари Foxconn прави маски, които целят ограничаване разпространението на вируса. Дъщерната ѝ компания Sharp Corp. също е започнала износ – към Япония в края на март.  

Книжата на Foxconn записаха 5,3% ръст на стойността в Тайпе днес. На 6 април компанията обяви по-високи от очакваното данни за приходите от продажби за последното тримесечие.

Тайванският технологичен доставчик Kinpo Electronics също обяви, че планира да започне да произвежда медицинско оборудване за борба с коронавируса в Съединените щати, като това ще се случи през май.

Договорът на Foxconn за завода в Уисконсин беше подписан с големи фанфари в края на 2017 г. Доналд Тръмп, който помогна за сключването на сделката, тогава заяви, че Foxconn ще възроди американското производство, а това голямо производствено звено ще се превърне в „Осмото чудо на света“.

Оттогава обаче заводът, който първоначално трябваше да прави дисплеи, е критикуван за забавяния и промяна в посоката на работа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
дядя Вова
преди 3 години
6 600 000 безработни, супертехнологична държава,бай Мъск вкара апарати за искуствено дишане под формата на маски за инхалация, и....Foxconn ще произвежда обдишватели в САЩ Това е дезинформация! Отговорните другари - на другарски съд и партийно наказание!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още