IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Foxconn успя да надмине прогнозите за печалбата си

Показателят остана почти без изменение спрямо година по-рано

10:27 | 12.11.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Foxconn отчете печалба за тримесечието, която се оказа почти без промяна спрямо същия период на миналата година. Компанията успя да надмине пазарните прогнози предвид голямото търсене на устройства за онлайн комуникация, след като тенденцията за работа от вкъщи продължава заради пандемията, предава Ройтерс.

Тайванската компания, сред чиито клиенти се нареждат големи технологични играчи като Apple, отчете печалба за периода юли-септември в размер на 30,8 млрд. тайвански долара (1,08 млрд. щатски долара), сочат изчисления на Ройтерс, базирани на 9-месечни данни.

За сравнение средната прогноза на 13 анализатори, анкетирани от Refinitiv, беше за 28,61 млрд. тайвански долара.

Foxconn не е коментирала каква е причината за липсата на съществено изменение в размера на печалбата. Година по-рано сумата беше 30,7 млрд. тайвански долара.

Компанията, чието официално име е Hon Hai Precision Industry, по-рано прогнозира отслабване на двигателя на приходите – бизнесът със смартфони, през тримесечието, но заяви, че работата от вкъщи, която стана популярна по целия свят, ще засили растежа.

Подчертавайки слабото търсене, глобалните продажби на смартфони се свиха с 1,3% спрямо година по-рано, сочат данни на компанията за пазарни проучвания IDC.

В следващите месеци приходите на Foxconn вероятно ще бъдат подкрепени от новата серия смартфони на Apple, твърдят анализатори. Вероятно тя ще сглобява всичките премиум модели и 70% от всички модели, допълват те.

Акциите на Foxconn завършиха търговията днес с 0,4% повишение на цената, преди излизането на отчета, спрямо 0,3% спад на по-широкия пазар. От началото на годината стойността на книжата на компанията е спаднала с около 10%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още