IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция удължи крайния срок за преговорите на местните издатели с Google

Преговорите по спора за плащане за препратки към статии във френски вестници трябваше да приключат в края на годината, но срокът бе удължен до края на януари

22:22 | 21.12.12 г.
Франция удължи крайния срок за преговорите на местните издатели с Google

Френското правителство обяви, че ще удължи до края на януари крайният срок за преговорите между Google Inc и френски печатни медии за уреждане на спора по отношение на препратките на търсачката към публикувани новини онлайн, съобщи Ройтерс.

Медийни асоциации във Франция, както и от други европейски страни, искат от Google да заплаща показването на препратки към вестници при търсене в интернет.

В отговор американската компания заплаши да спре да индексира съдържанието на статиите от френската преса.

Преговорите между търсачката и френските издатели, за които правителството бе обявило, че напредват, се очакваше да приключат успешно до края на годината.

Ако не бъде постигнато споразумение, Франция ще придвижи закон, който да принуди Google да плаща за правото да осигурява препратки към статии, публикувани онлайн.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:34 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още