IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fujifilm придобива Xerox за 6,1 млрд. долара

Американската компания ще обедини операциите с тези на съвместното ѝ предприятие с Fujifilm

17:06 | 31.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Японската компания Fujifilm ще придобие Xerox за 6,1 млрд. долара, като ще добави американската компания към съвместното им предприятие. По този начин то ще стане по-голямо, а Fujifilm ще намали разходите си, на фона на спада на търсенето на офис принтери, предава Ройтерс.

Сделката, обявена днес, идва в момент, в който Xerox е под натиск да намери нови източници на растеж, тъй като не успява да насочи своя бизнес към растеж докато търсенето на принери намалява. Fujifilm също се опитва да оптимизира своя бизнес с копирни машини, като поставя по-голям фокус върху услугите за решения за документация.

Консолидирането на дейностите по проучвания и развитие, както и на други операции, ще помогне на Fuji Xerox да направи поне 1,7 млрд. долара икономии от общите разходи до 2022 г., посочиха двете компании.

Fujifilm в момента притежава 75% от Fuji Xerox, съвместното предприятие на двете фирми, което продава продукти и услуги за фотокопиране и услуги Азиатско-тихоокеанския регион.

Двете компании заявиха, че Fuji Xerox ще откупи този дял от Fujifilm за около 6,1 млрд. долара, използвайки банков заем. Fujifulm ще използва средствата от придобиването за купуването на 50,1% от новите акции на Xerox. Плановете са сделката да бъде приключена в периода юли-август.

Името Fuji Xerox ще бъде запазено и ще стане дъщерно дружество на Fujifilm, с две централи – в САЩ и Япония, и ще е листнато в Ню Йорк. То ще се ръководи от главния изпълнителен директор на Xerox Джеф Джейкъбсън, докато главният изпълнителен директор на Fujifilm Шигетака Комори ще бъде председател.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още