Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Георги Стоев: Предприемаческата ни екосистема преминава етапа на аутсорсинга

Разраства се инициативата за създаване на инкубатори и акселератори за стартиращи и малки екипи в градове извън София, съобщи управителят на "Тракия тех"

гледано: 2596   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа
Самочувствието на хората в България трябва да почне да се променя. Трябва да се разделим с мисълта, че сме страна, в която се правят само евтини неща по евтин начин с ниски заплати. Това е мнението на Георги Стоев, управител на "Тракия тех", гост на предаването "Бизнес среща" на Bloomberg TV Bulgaria.
Още по темата

"Промени се пейзажът на българската предприемаческа екосистема и общност. Появиха се предприемачи с мироглед на високотехнологични хора, които управляваха традиционни компании в промишлеността", посочи той..

Георги Стоев определи "Тракия тех" като тинк танк, който прави редовен анализ на средата за технологично предприемачество на стартиращи продуктови компании.

"За нас е важен филтърът за компании, които правят нещо собствено и не работят като аутсорсинг доставчици на услуги. За нас е важен мирогледът на предприемача и продуктът да е български, който да покажем със самочувствие на целия свят", заяви  управителят на "Тракия тех".

Стоев разказа, че имат инициатива за създаване на редица инкубатори и акселератори за стартиращи и малки екипи в градове извън София.

"Целта ни е тези инкубатори да са по-близо до традиционните индустрии като здравеопазването и земеделието, а да не са капсулирани само около дигиталните индустрии", разкри финансистът.

Той коментира, че целта на инициативата „Образователно индустриален борд“ и програмата „Предприемачът като откривател“ е да насърчава децата да си представят от ранна възраст какъв ще е светът след десет години и да се опитат да придобият уменията, които ще са ценни и търсени тогава.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
3
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
чсно, значи значи още се учим на бизнес! :) личен съвет, избягвайте да ползвате услуги от компении които са аутсорснали въпросната услуга ... винаги е с лошо качество, но не е задължително да е по евтино

Още от Новини
Вестагер не е готова да обяви поражението си от Amazon