IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германски профсъюз призова за стачки в складовете на Amazon

Той настоява за по-високи заплати и по-добри условия на труд

14:35 | 17.12.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германският профсъюз Verdi призова работниците в два от логистичните центрове на Amazon на стачка в понеделник, като част от водената отдавна кампания за по-добро заплащане и условия на труд, предава Ройтерс.

Verdi организира честите стачки на Amazon в Германия от 2013 г., настоявайки търговецът на дребно да увеличи заплатите на работещите в складовете в съответствие с колективните трудови споразумения в германските пощи и ритейл индустрията.

Amazon многократно е отказвала исканията на Verdi, посочвайки, че вярва, че служителите в складовете трябва да получават заплати, съответстващи на тези на конкурентите в логистичния сектор, а не като служители на компания за търговия на дребно. Германия е вторият по големина пазар на Amazon след САЩ.

Работниците в Германия и Испания организираха стачки на Черния петък – събитие, което бележи старта на коледния сезон за пазаруване, но компанията заяви, че това не е повлияло на поръчките на потребителите.

В понеделник Verdi призова работниците да излязат на стачка в склада във Верне, Западна Германия, до вторник, като обяви, че протестът в склада на Amazon в Лайпциг трябва да продължи до Коледа.

Говорител коментира, че е възможно служители да предприемат действия и при други складове на Amazon.

“Многократно сме давали на Amazon повече време, за да реагира на нашите искания“, коментира представителят на Verdi Томас Шнайдер, посочвайки, че отказът на Amazon да преговаря е „провокация“.

„Ще видим дали техните обещания за доставка на поръчките на клиентите навреме до Бъдни вечер могат да бъдат изпълнени“, допълва той.  

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още