IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Главният изпълнителен директор на Reddit напуска след голям скандал

Постът поема съоснователят на компанията Стив Хъфман

18:22 | 11.07.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Reddit, един от сайтовете с най-голям трафик в света, заменя своя главен изпълнителен директор Елън Пао, след като тя прекара осем месеца на поста, но беше въвлечена в голям скандал, пише Wall Street Journal.

Пао се оттегля от поста си и ще бъде заменена от съоснователя на компанията Стив Хъфман. Той ще се присъедини към другия съосновател на Reddit Алексис Оханиан, който се завърна в централата на компанията в Сан Франциско на пълно работно време.

Ходът идва само дни, след като Пао се извини на потребителите, посочвайки, че мениджмънтът на фирмата е научил урока си, когато модераторите на сайта го спряха отчасти в знак на протест срещу внезапното уволнение на един от популярните служители. Става дума за директора Виктория Тейлър, която отговаряше за модераторите на сайта, повечето от които са доброволци, които имат задачата да управляват близо 10 хил. дискусии.

Уволнението на Тейлър предизвика негодуванието на потребителите, а модераторите спряха десетки функции на сайта. На сайта Change.org пък се появи петиция, призоваваща Пао да се оттегли. Само за един уикенд бяха събрани повече от 200 хил. подписа.

Модераторите, които са особено важни за успеха на сайта, бяха разстроени от уволнението, ето защо Пао се извини на потребителите и в понеделник публикува кратко изявление, гласящо: “Прецакахме нещата”.

В интервю Пао посочва, че справянето с гневните потребители на Reddit е “една част от работата ми, от която няма да съжалявам да се откажа”.

Пао твърди, че напуска заради разногласия с ръководството по отношение на развитието на Reddit. Управителният съвет поиска от нея през следващите шест месеца сайтът да покаже такъв ръст на броя на потребителите, какъвто тя не вярва, че може да бъде постигнат.

Откакто стана главен изпълнителен директор през ноември Пао е често е обект на лични атаки.

Reddit обяви, че Пао ще остане съветник на управителния съвет, но самата тя обясни, че не е имала време да помисли какво следва за нея. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още