IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Главният изпълнителен директор на Rovio напуска компанията

Новината за оттеглянето на Кати Леворанта изпрати цената на акциите нагоре

15:34 | 05.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Кати Леворанта. <em>Снимка:&nbsp;Roni Rekomaa/Bloomberg</em></p>

Кати Леворанта. Снимка: Roni Rekomaa/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Rovio Entertainment Кати Леворанта ще напусне разработчика на игри до края на годината, предава Ройтерс

Леворанта, която ръководи Rovio от 2016 г. насам, беше и човекът, който преведе компанията и през първичното ѝ публично предлагане през 2017 г. Въпреки че първоначално това беше успех, само пет месеца по-късно Rovio изненадващо издаде предупреждение за печалбата си, с което разгневи инвеститорите. Тогава цената на акциите на компанията се понижи наполовина само за ден.

„Резултатите и развитието на паричния поток на компанията са на добро ниво, а нейният счетоводен баланс е силен“, обяви председателят на Rovio Ким Игнатус в изявление, в което благодари на Леворанта за работата ѝ.

Дори и след предупреждението за печалбата Леворанта заяви, че Rovio се придържа към дългосрочния си оперативен марж от 30%, който в последните три години варираше между 6,3% и 11,2%.

Книжата на Rovio повишиха стойността си с 1,2 на сто след новината за оттеглянето на лидера на компанията.

„Бордът на директорите ще започне процес по търсене на нов главен изпълнителен директор“, обяви финландската фирма.

Rovio Entertainment е компания за мобилни игри, която създава, разработва и издава подобни заглавия, които до момента са свалени над 4,5 млрд. пъти. Фирмата е позната най-вече с марката Angry Birds, която се появи през 2009 г. и която на по-късен етап се разви и в няколко различни потребителски и развлекателни продукта чрез лицензиране на марката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още