IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Главният оперативен директор на GameStop напуска след само 7 месеца на поста

Джена Оуенс се е споразумяла с компанията и ще получи обезщетение

09:58 | 30.10.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Alex Kraus/Bloomberg</em></p>

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

GameStop Corp - компанията, чиито акции станаха сензация сред дей трейдърите тази година, обяви, че Джена Оуенс се е съгласила да напусне след само седем месеца на поста главен оперативен директор в търговеца на видео игри, предава Ройтерс.

Оуенс, която беше висш изпълнителен директор в Amazon.com Inc и Google на Alphabet Inc, се присъедини към GameStop през март. Тя беше един от технологичните ветерани, наети от Райън Коен, съосновател и бивш главен изпълнителен директор на онлайн търговец на храни за домашни любимци Chewy Inc, тъй като той положи основите за трансформиране на затруднения търговец.

GameStop не казва защо Оуенс си тръгва. Напускането ѝ влиза в сила незабавно.

Компанията казва в регулаторна документация, че тя и Оуенс са постигнали „споразумение за разделяне“, което обикновено се договаря, когато компаниите и техните ръководители не се виждат очи в очи.

GameStop също използва споразумения за разделяне, когато се раздели със своя главен финансов директор Джим Бел и главен изпълнителен директор Джордж Шърман по-рано тази година. Те бяха заменени от Фърлонг като главен изпълнителен директор и Майк Рекуперо като финансов директор.

Оуенс ще има право на обезщетение, посочва се в документа. Нейните задължения ще бъдат поети от други висши мениджъри на GameStop.

Компанията отказва да коментира въпроса извън документите. Оуенс не е била открита за коментар.

Коен и двама други бивши ръководители на Chewy се присъединиха към борда на GameStop през януари, точно преди инвеститорите на дребно да започнат да купуват акции на дружеството, след което книжата поскъпнаха с повече от 2500%. Акциите оттогава изгубиха част от печалбите си, но GameStop все пак сега се оценява на приблизително 14 млрд. долара.

След като оглави борда през юни, Коен започна да работи за подобряване на изживяването на клиентите, но не предложи подробен план за това как GameStop ще постигне своята дигитална трансформация.

Бизнесът на базираната в Тексас компания Grapevine за продажба на видео игри за конзоли е изправен пред конкуренция от стрийминг услуги като тези на Apple Inc, които позволяват на потребителите да играят видео игри на своите телевизори без да е необходима конзола.

Коен назначи редица ръководители от Amazon, включително Фърлонг и Елиът Уилки.

Публични документи показват, че компанията е наела десетки нови ръководители с верига за доставки и технологичен опит от компании, включително Chewy и компанията за електронна търговия Zulily.

Коен и Фърлонг са се отказали от още няколко висши служители през последните месеци, които не отговарят на тяхната система, казват източници на агенцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:32 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още