IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Главният оперативен и главният маркетингов директор на Uber напускат поста си

Промените се случват около месец след IPO-то на компанията за споделени пътувания

23:59 | 07.06.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Главният оперативен директор на Uber Барни Харфорд и главният маркетингов директор Ребека Месина се оттеглят от постовете си, съобщи компанията, цитирана от CNBC.

В имейл до служителите главният изпълнителен директор Дара Косровшахи заяви, че напредъкът на Uber сега му дава време да участва по-пряко в ежедневните операции на компанията. Косровшахи допълни в имейла, че е решил ръководителите на основния бизнес на Uber да докладват директно на него.

„Това ще ми позволи да бъда по-ангажиран и да помагам на нашите лидери за разрешаването на проблеми в реално време, като в същото време ще гарантира, че ще превърнем визията за платформата ни в реалност“, отбеляза Косровшахи.

Той уточни, че Харфорд се е съгласил, че заради организационната промяна постът главен оперативен директор „вече е безсмислен“ и решил да напусне компанията.

Косровшахи заяви освен това, че ще обедини маркетинговия и комуникационния отдел, както и отдела по обществена политика, за да поддържа „единно говорене за клиенти, партньори, медии и държавни ръководители“. Екипът ще бъде оглавен от Джил Хейзълбейкър, която беше вицепрезидент по комуникациите и обществена политика преди промяната. В резултат на това по думите на Косровшахи Месина се е съгласила с него, че „трябва да продължи напред“.

Промените на ръководните постове се случват около месец след като компанията за споделени пътувания беше листната на борсата.

„Никога няма наистина точен момент да обявя оттегляния или промени като тази, но след като IPO-то е зад гърба ни, реших, че моментът е добър да опростя организацията ни и да задам посоката за бъдещето“, допълни Косровшахи.

Той ще отговори на въпроси на служителите на заседание във вторник във Вашингтон.

Книжата на Uber поевтиняха с над 1% в следборсовата търговия.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още