IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google инвестира 1 млрд. долара в нов кампус в Ню Йорк

Компанията следва стъпките на Apple и Amazon

15:27 | 17.12.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Google ще инвестира 1 млрд. долара в нов кампус в Ню Йорк, пише CNBC, позовавайки се на информация от компанията.

Новият кампус, наречен Google Hudson Square, ще се намира на „Hudson Street” 315-345 в Манхатан.

Google е придобила мястото чрез лизингови договори и планира да се премести в двете сгради до 2020 г., посочва компанията в публикация в блога си.

По този начин американският интернет гигант ще разшири присъствието си в близост до река Хъдсън в Ню Йорк Сити. По-рано тази година компанията обяви, че е придобила Chelsea Market за 2,4 млрд. долара.

Google заяви, че освен това е подписала писмо за намерение за пространство на „Washington Street” 550, в близост до новите си локации, като планът е да се премести през 2022 г., когато мястото е готово.

Компанията посочва, че кампусът Hudson Square ще бъде основна локация за базираните ѝ в Ню Йорк глобални бизнес операции. Тя твърди, че инвестициите в Chelsea и Hudson Square ще създадат капацитет за почти удвояване на броя на служителите ѝ в Ню Йорк през следващото десетилетие. В момента Google има над 7000 служители в Ню Йорк, работещи в различни екипи, включително такива за търсачката, рекламата, Maps, YouTube и облачните услуги.

Новините се появиха, след като през миналата седмица Apple обяви, че ще инвестира 1 млрд. долара в нов кампус в Остин, Тексас. Наскоро Amazon пък разкри, че ще отвори централи в Лонг Айлънд и Ню Йорк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още