Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Google навлиза все по-сериозно на пазара на корпоративни решения

Откриването на конференцията I/O показа, че компанията отправя нови предизвикателства пред Microsoft и Zoom

Google навлиза все по-сериозно на пазара на корпоративни решения

Снимка: Bloomberg L.P.

Google представи широка гама от потребителски продукти по време на откриването на годишната си конференция, пише Bloomberg.

Технологичният гигант презентира инструменти, създадени за работа, подчертавайки желанието на компанията да се позиционира като лидер в по-малко бляскавия бизнес с корпоративен софтуер.

Google даде начало на провежданата виртуално конференция I/O, като представи серия от обновления на Workspace – нейният софтуер за съвместна работа. По традиция Google посвещава това събитие на мобилния софтуер. Вместо това, сега водещата презентация беше на Хавиер Солтеро, вицепрезидент, привлечен от Microsoft, за да управлява Workspace.

Солтеро представи нова възможност за добавяне на видео обаждания в Google Meet директно в други инструменти като Docs и Sheets – пряко предизвикателство към продукта Teams и предложенията на Microsoft и Zoom Video Communications.

Още по темата

Освен това Google постави акцент върху функцията за управление на проекти Smart Canvas. Това означава, че Google се движи напред на един пазар, пълен с множество по-малки играчи като Atlassian, Asana и Salesforce.com. Последната направи огромно придобиване на услугата Slack.

Всички решения на Google, представени на конференцията, целят да помогнат на нейния бизнес с изчислителни облаци. По време на речта си главният изпълнителен директор Сундар Пичай подсказа за нов проект, наречен Starline. Използвайки технология за компресиране, Google показа начин за провеждане на видео разговори с хора чрез 3D холограми. „Това е най-близкото до постигането на усещането, че седим срещу някого“, коментира Пичай.

„Прекарахме хиляди часове да го тестваме в нашите офиси и резултатите са обещаващи“, допълни той. „Освен това усещаме вълнението на нашите водещи корпоративни партньори“. Той спомена медии и компании в сферата на здравеопазването, но не разкри повече подробности.

Приходите на облачното подразделение на Google нараснаха с 46% до 4,05 млрд. долара през първото тримесечие. Компанията не споделя данни за приходите от Workspace.

Освен това Пичай показа LaMDA – най-новата версия на системата на Google за разбиране на езици. Тя е в процес на проучвания, но се очаква да бъде включена в търсачката и гласовия асистент на компанията.

Android в крайна сметка не получи големи промени отвъд новия контрол на опазването на данните, който позволява на потребителите да знаят кога едно приложение използва личната информация. Мобилната операционна система получи и функция, наречена „хибернация на приложенията“.

Междувременно Google обяви, че планира да създаде център за квантови компютри, както и че е добавила функция в камерите на своите смартфони и в софтуера, която по-добре да улавя хората с различен цвят на кожата след няколко срамни случая през годините.

Сред новините от конференцията попадна и новият начин, по който ползващите Shopify търговци могат да излязат на преден план в услугите на Google.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
САЩ са направили крачка напред към споразумението за трансфера на данни от ЕС