IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google отмени най-важното си събитие за годината

Компанията също е притеснена от развитието на кризата с коронавируса

09:39 | 04.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Michael Short/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Short/Bloomberg

Google отмени своето най-важно събитие - конференцията за разработчици Google I/O, заради разпространението на коронавируса, обяви говорител на компанията, цитиран от CNBC. Интернет гигантът посочва в имейл, че ще възстанови средствата на всички, които са си купили билети.

Освен това компанията разкри, че е спряла международните пътувания на служителите си и съветва онези, които вече са на път, да се върнат у дома. Първоначално Google ограничи пътуванията само до няколко страни, включително Китай, Италия и Иран.

“Заради притесненията около коронавируса (COVID-19) и в съответствие със здравните насоки на Центъра за контрол и превенция на болести, Световната здравна организация и други здравни власти, решихме да отменим физическото провеждане на Google I/O в Shoreline Amphitheatre”, коментира говорител. “В следващите седмици ще разгледаме други начини за развитието на Google I/O, за да се свържем най-добре и да продължим да надграждаме нашата общност от програмисти. Ще продължим да актуализираме уебсайта на Googe I/O”.

Конференцията е най-голямото събитие на компанията с хиляди демонстрации, които позволяват на екосистемата от разработчици да се докосне до най-новите технологии на Google. Гигантът обичайно използва събитието, за да покаже нови функции на различни продукти като Android, Google Photos и YouTube.

През миналата година Google I/O привлече над 7000 посетители. Освен това е единственото време, в което разработчиците могат да говорят с директори и експерти от Google. През миналата година главният изпълнителен директор на Alphabet Сундар Пичай също беше там, говори и се снима с разработчиците, които се бяха стекли от целия свят.

COVID-19 обаче доведе до 91 300 потвърдени случая и взе поне 3110 жертви в глобален мащаб, сочат данни на Johns Hopkins University.

Така Google се нареди сред нарастващия брой технологични компании, които отменят или планират по-късно провеждане на събитията си заради коронавируса. Миналата седмица Facebook отмени годишната си конференция за разработчици F8. В понеделник Google обяви, че събитието ѝ Google Cloud Next 2020, което беше планирано да се проведе между 6 и 8 април в Сан Франциско, сега ще се случи само виртуално.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:12 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още