IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google Play изравни резултата на App Store

В онлайн-магазина на концерна вече има над 700 хил. приложения

16:29 | 30.10.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty Images News</em></p>

Снимка: Getty Images News

Една статистика остана в сянката на представянето на новите устройства на Google вчера. Онлайн концернът съобщи, че в магазина за приложения Google Play вече има 700 хиляди приложения и игри.

Така се оказва, че по този показател Google вече изравнява резултата на Apple. По време на представянето на iPad mini и други устройства миналата седмица концернът със седалище в Купертино съобщи, че компанията е минала границата от 700 хил. приложения в App Store.

С привличането на нови разработчици Google се опитва да премахне едно от основните предимства на iOS пред Android. Приложенията са се превърнали в "бойно поле" на двете компании, стремящи се да станат лидери на пазара на мобилните устройства, който в момента се оценява на близо 220 млрд. долара, пише ZDNet.

Това са наистина впечатляващи резултати за Google и показват бързо нарастващото темпо на Android. Но компанията залага не само на количеството, а и на качеството на предлаганите приложения. Разработчиците все по-често се насочват към проектните насоки, които бяха въведени с Android 4.0 преди една година, така че да се гарантира последователен потребителски опит.

Конкурентът Apple отдава голямо значение на ползите за софтуерните разработчици. Така например в рамките на последната презентация на продукти стана ясно, че от 2008 г. насам те са получили от компанията 6,5 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още