IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google под натиск в Дания заради защита на данните

Компанията не е ограничила обема на личните данни, които събира, твърди регулатор

09:49 | 08.03.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Датски регулатор е уведомил Агенцията за защита на данните на датчаните за потенциално нарушаване от страна на Google на законите за поверителност на данните. Обвинението е, че компанията не е ограничила размера на личните данни, които се съхраняват на сървърите ѝ, обяви регулаторът, цитиран от Ройтерс.

Интернет компаниите, като Google и Facebook, се сблъскват с все по-голям контрол върху това как и къде съхраняват данни, история за сърфирането на потребителите през смартфони, както и информацията от имейл акаунти.

“Потребителският съвет Taenk би желал Агенцията за защита на данните да прецени дали неограниченото събиране на данни съответства на основното право на защита на поверителността на данните на потребителите”, посочва регулаторът в доклада си, разгледан от Ройтерс.

“Наясно сме, че Google има данни за потребители за 9-10 години назад благодарение на Google акаунтите”, гласи още текстът.

През юли миналата година Google промени своите практики за съхранение на данни, за да удовлетвори изискванията на италиански регулатор. Компанията трябваше да изясни как използва данните и да гарантира тяхното изтриване в предварително зададена времева рамка.

Google не е отговорила веднага на запитването за коментар по темата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:27 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
majnata
преди 7 години
Напротив , баш му прилягат...алъш веришът да върви !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
fras
преди 7 години
Погнаха Google за защита на данните в Дания ---------------------------------------Уважаема г-жо автор,заглавия от сорта "Погнаха тоя......", "Скочиха на оня...." са характерни за жълтеещи сайтове с друга потенциална аудитория.На Инвестор-а не му прилягат.За радост до сега не съм ги срещал. Надявам се така и да продължи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още