IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google придобива 6,6% дял от компания за домашна сигурност

Споразумението с ADT е на стойност 450 млн. долара

21:15 | 03.08.20 г.
<p>
	<em>Снимка: David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Американския интернет гигант Google придобива 6,6% дял във фирмата за домашна сигурност ADT в рамките на сделка за 450 млн. долара. Споразумението ще позволи на Google да предлага услуга на клиентите на нейните устройства Nest, предава Ройтерс.

Цената на акциите на ADT почти се удвои до 17 долара преди началото на борсовия ден в САЩ и се насочиха към откриване на сесията на цена над тази от IPO-то им (14 долара) за първи път откакто компанията стана публична през 2018 г.

Компаниите ще работят по комбинирането на продуктите на Google и Nest с инсталацията, услугата и мрежата за професионален мониторинг на ADT, обяви последната.

По думите на главния изпълнителен директор на ADT Джим ДеВрайс от тази година компанията ще започне да свързва популярни устройства като Google Home Mini, Nest Thermostat и Nest Wifi с нейния контролен център, а от следващата ще свързва и други устройства на Google.

Интернет гигантът ще придобие 54,7 млн. акции клас Б от ADT за 8,22 долара всяка, без право на глас, обяви базираната във Флорида фирма.

ADT е подкрепена от компанията за дялово инвестиране Apollo Global Management, която притежава 83,5% от компанията, сочат данни на Refinitiv.

Както Google, така и ADT, ще предоставят по 150 млн. долара за съвместен маркетинг, продуктово развитие, технологии и обучения на служителите, обявиха от ADT.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още