IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google пуска безплатен интернет във влаковете в Индия

Инициативата е част от новия план на компанията да свърже повече хора с интернет в страната

18:10 | 28.09.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Сундар Пичаи и Нарендра Моди. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Сундар Пичаи и Нарендра Моди. Снимка: архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичаи разкри подробности за новия план на компанията да свърже повече хора, живеещи в Индия, с интернет. По думите му има над 1 млрд. души в родната му страна, които не са свързани с мрежата, пише TechCrunch.

Пичаи обяви, че интернет гигантът планира да пусне безжичен интернет на 10-те млн. души, които всеки ден използват железопътната мрежа на Индия. В началото инициативата ще е напълно безплатна.

Искаме да свържем всички тези милиарди индийци с интернет, така че да имат достъп до цялата мрежа, с цялата ѝ информация и възможности. По думите му става дума за широколентов интернет, чрез който потребителите да се възползват максимално от възможностите на мрежата.

“Ето защо днес по време на посещението на индийския премиер Нарендра Моди в нашето седалище в САЩ обявихме един нов проект за предоставянето на високоскоростен безжичен интернет в 400 влака в цяла Индия", коментира Пичаи. 

Всички големи технологични компании бяха посетени от Моди. Всяка от фирмите изглежда има свои идеи как да разшири използването на интернет, а Google определено има свой подход към проблема. Компанията работи по новата си инициатива заедно с Indian Railways и s RailTel.

Това е първата голяма инициатива на Сундар Пичаи като главен изпълнителен директор на Google.

“Надявам се, че проектът ще направи нещата малко по-лесни”, коментира той. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
RedBot
преди 8 години
Някак не ми се връзва с картинките с накачулени по покрива и висящи от вратите хора да цъкат с телефони фейса :))) Най малкото ще има трябва трета ръка. :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още