IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google разкри технологиите, на които залага за облачния си бизнес

Компанията търси нови бизнес възможности

12:06 | 22.06.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Victor J. Blue/Bloomberg</em></p>

Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg

Google очаква изкуственият интелект и анализът на данни да засилят възможностите за развитие на бизнеса ѝ с облачни услуги, заяви главният финансов директор на компанията, цитиран от Bloomberg.

„Това, от което наистина се вълнуваме, са инвестициите и възможностите за нашия облачен бизнес“, коментира Рут Порат в интервю на Катарския икономически форум. „Нашият облачен бизнес наистина печели от изключителните анализи на данни, от изкуствения интелект зад това, а ние вкарахме таланти, които да се фокусират върху всяко специфично за индустрията решение“.

Порат посочи, че облачният бизнес на Google приоритизира насочването към финансови услуги и търговия на дребно, за да спечели още бизнес възможности. Коментарът беше направен в отговор на въпрос с какво компанията се различава от конкуренти като Microsoft и Amazon.com.

Запитан дали позицията на правителството по отношение на антимонополното дело срещу компанията майка на Google - Alphabet, се е променила, след като президентът Джо Байдън встъпи в длъжност, Порат коментира: „Мисля, че като цяло има фокус върху някои от бизнесите, които продължават да се справят наистина добре тук“.

„Нашето виждане е, че искаме да бъдем много ангажирани, за да сме сигурни, че работим в тясно сътрудничество с регулаторите, за да отговорим на въпросите и проблемите, които те могат да имат“, допълва той.

Alphabet продължава „да подобрява това, което правим по въпроси като поверителността, както и по сигурността“, посочва Порат. „Има много области, в които ще продължите да виждате как подобряваме нещата, които правим, защото се опитваме да се уверим, че допринасяме за потребителите, общностите и правителствата“.

Същевременно компанията е на път да започне да захранва всичките си центрове за данни с възобновяема енергия до 2030 г.

По думите на Порат дигиталните тенденции, формирани по време на пандемията, „ще продължат да съществуват“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:25 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още